فریدون فرخزاد، هنرمند پرآوازه کشورمان که شور واژه هایش، شور عشق آفرید:
«نه مرگ آنقدر تلخ است، نه زندگی آنقدر شیرین، که انسان برای این دو شرفش را بدهد.»
از ایران می خوانم، از ایران صحبت می کنم، برای ایران قدم برمی دارم، با یاد ایران می خوابم و با یاد ایران بیدار می شوم
#فریدون_فرخزاد
«باشد که روزگار ظلم بسر آید و آفتاب برآید و حقیقت در چهره مردم بدرخشد و عشق، آن سپیده دمی گردد که بسوی آن گام برمیداریم. من با عشق به دنیا آمدهام، با عشق زندگی کردهام، و با عشق هم از دنیا میروم تا آن چیزی که از من باقی میماند فقط عشق باشد.»
نامش جاودان و یادش گرامی باد
فریدون فرخزاد گرچه ترور شد اما صدای او در مبارزه با رژیم اسلامی ولایت فقیه خاموش نشد و در آبان خونین ۹۸ تکرار شد و تا زمان سرنگونی رژیم اسلامی این صدا همگام با مبارزین راه آزادی و دموکراسی در ایران است.
تصاویر منتشر نشده مستند «شرقی غمگین» – به مناسبت سیامین سالگرد قتل #فریدون_فرخزاد و همزمان با پخش مجدد مستند سهقسمتی #شرقی_غمگین؛ فرخزاد در یکی از اولین اجراهایش بعد از خروج از ایران: «در عراق خمینی را دیدم و همان [دیدار] برای هفت پشتم بس بود!»
تقدیم به خمینی قاتل!
🎶 تـرانـــه: آنها فقط ۲۳ نفر بودند
■ خواننده: #فریدون_فرخزاد
آه خمینی قاتل! آیا هرگز تیرباران شدن دختری را دیده ای؟
آیا هرگز از استواری مردان شنیده ای؟
آیا هرگز از تمام زیبایی های دنیا بریده ای؟
بخشی از یکی از آخرین کنسرتهای فرخزاد: «دختر خانم! برای تو حرف میزنم که وقتی بزرگ شدی لچک بر سرت نکنند و توی سرت نزنند.»
جاویدنام #فریدون_فرخزاد در ۹ مرداد ۱۳۷۱ (۳۱ ژوئیه ۱۹۹۲) در محل سکونتش در شهر بن بر اثر ضربات چاقوی نیروهای تروریستی جمهوری اسلامی به قتل رسید. به گزارش روزنامهٔ آلمانی قاتلین تنها در دهان وی، سی و هفت ضربهٔ کارد آشپزخانه از پشت به او فرود آوردند و جسد مثله شدهٔ او در حالی کشف شد که کاردی در کتف او وجود داشت.».
🔶 هفتصد مارک قرض بانکی، چند ماه اجارهٔ عقبمانده و خاکسپاری غریبانهٔ جسد سلاخیشدهٔ فرخزاد در «قبری رایگان در شهر بن»، انزوای هنرمند پرآوازهای چون او را تصویر و برخورد بیرحمانهٔ جامعهٔ تبعیدی ایرانیان با او را نشان میدهد.
گمانههای بسیاری دربارهٔ دلایل قتل فریدون فرخزاد وجود دارد. از جمله #میرزا_آقا_عسگری (مانی) که کتاب «خنیاگر در خون» دربارهٔ فرخزاد، به قلم او منتشر شده، انتقادهای عیان فریدون فرخزاد از استبداد سیاسی و مذهبی حاکم بر ایران را از انگیزههای قاتلان میداند و تأکید میکند «جرمش این بود که اسرار هویدا میکرد.»