آقای ابراهیمی، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی خود پس از تفتیش منزل و ضبط برخی وسایل شخصی بازداشت و جهت بازجویی به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شده بود.
روز یکشنبه ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۱، قرار بازداشت جعفر ابراهیمی، معلم و فعال صنفی فرهنگیان محبوس در بند ۲۴۰ حفاظت اطلاعات قوه قضائیه برای انجام بازجویی های بیشتر تمدید شد. جعفر ابراهیمی از تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه سال جاری در بازداشت و تحت بازجویی های فشرده قرار دارد.
این در حالیست که وی کماکان از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده خود نیز محروم است؛ امری که منجر به افزایش نگرانی خانواده اش شده است.»
اوایل تیرماه امسال، خانواده آقای ابراهیمی به همراه خانواده ۹ فعال صنفی و کارگری بازداشتی دیگر، با نوشتن نامه ای سرگشاده نسبت به تداوم بازداشت این افراد اعتراض کردند. آنها در این نامه خواستار “توقف فوری پروندهسازی های دروغین علیه آنها” و آزادی بی قید و شرط عزیزانشان شدند…
در تاریخ ۲۴ خردادماه، جعفر ابراهیمی به همراه دو تن از فعالین صنفی دیگر به نامهای محمد حبیبی و رسول بداقی، به سلول های انفرادی بند ۲۴۰ این زندان منتقل شدند. این افراد به همراه تنی دیگر از فعالین صنفی معلمان به نام علی اکبر باغانی در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بودند.
پیشتر هرانا طی گزارشی از تداوم کارشکنی ماموران وزارت اطلاعات مبنی بر ممانعت از آزادی موقت جعفر ابراهیمی علیرغم گذشت دو هفته از صدور دستور و تودیع قرار وثیقه خبر داده بود. آقای ابراهیمی قرار بود که در تاریخ ۸ خردادماه امسال با تودیع قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شود؛ امری که با کارشکنی نیروهای امنیتی تاکنون میسر نشده است.
«قرار وثیقه آقای ابراهیمی تودیع شده و نامه آزادی حتی به بازداشتگاه ۲۰۹ هم فرستاده شده اما بازجوی وزارت علیرغم دستور بازپرس مانع از آزادی او شده است. حالا این نگرانی وجود دارد که به همین بهانه تا زمان اجرای حکم این فعال صنفی را در بازداشت نگهدارند.»
در آستانه هفته معلم در ایران شماری از فعالین صنفی توسط نهادهای امنیتی احضار و تعدادی نیز بازداشت شدند. روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته کشور در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان در مقابل ادارات آموزش و پروش در بیش از ۴۰ شهر دست به تجمع زده و شماری از فعالین صنفی نیز بازداشت شدند. هرانا پیشتر در گزارشی جامع به اعتراضات معلمان و فرهنگیان کشور در اردیبهشتماه امسال پرداخته بود.
هرانا در تاریخ ۳ خردادماه طی گزارشی به شرح آخرین وضعیت و تداوم بازداشت این شهروندان پرداخته بود.
جعفر ابراهیمی، معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران است. او پیش از این نیز به دلیل فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. وی در دیماه سال گذشته توسط دادگاه انقلاب کرج به ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.