بیش از ۵۰ تن از اساتید ایرانی دانشگاه‌های خارج از کشور با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به رخدادهای اخیر ایران، به بازداشت ده‌ها دانشجو اعتراض کردند و خواستار آزادی بی‌قید و شرط آنها شدند.

به گزارش رادیو فردا در این بیانیه آمده است : «دستگیری این دانشجویان بخشی از برنامه سرکوب اعتراضات مردمی است که خواستار بهبود وضعیت اجتماعی، اقتصادی و حق مشارکت سیاسی هستند».

گزارش‌ها به نقل از نمایندگان مجلس ایران حکایت از آن دارد که وزارت اطلاعات ایران حدود ۹۰ دانشجو را در روزهای اخیر بازداشت کرده و این بازداشت‌ها به منظور پیشگیری از وقوع جرم بوده است.

اما امضاءکنندگان این بیانیه، اقدام وزارت اطلاعات دولت حسن روحانی را به مثابه «ربودن» دانشجویان دانسته و آن را «غیرقانونی» دانستند.

شمار امضاءکنندگان بیانیه ۵۲ نفر است که شامل اساتید ایرانی دانشگاه‌های آمریکای شمالی و اروپا می‌شود، از جمله ‌کسانی چون یرواند آبراهامیان، مهرزاد بروجردی، کوشیار پارسی، سعید پیوندی، نیره توحیدی، فرهاد خسروخاور، محمد توکلی طرقی و کاظم علمداری.

در این بیانیه آمده است: «ما جمعی از دانشگاهیان ایرانی خارج از کشور ضمن اظهار نگرانی برای امنیت دانشجویان ایرانی و حرمت دانشگاه‌های ایران، دستگیری غیرقانونی این دانشجویان را محکوم می‌کنیم و خواستار آزادی هر چه سریعتر و بی‌قید و شرط آنها هستیم».

شماری از دیگر امضاءکنندگان بیانیه عبارتند از مهرداد درویش‌پور، جلیل روشندل، منصور فرهنگ، کاظم کردوانی، علی اکبر مهدی، فرشته مولوی، علی میرسپاسی و عباس میلانی.

پیش از این وکلا و حقوقدانانی نظیر نسرین ستوده «بازداشت پیشگیرانه» را «غیرقانونی» و خلاف چند اصل قانون اساسی ایران دانسته‌ بودند.

در عین حال ۳۷ تشکل دانشجویی در نامه‌ای به منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، خواستار پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی و آزادی بی‌قید و شرط آنان شده بودند.

این در حالی است که بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید مجلس،‌ از وزیر اطلاعات نقل کرده که «تعداد زیادی از دانشجویان تاکنون آزاد شده‌اند و مابقی هم به زودی آزاد می‌شوند».

در جریان اعتراض‌های ایران که حدود یک هفته طول کشید و در آن شعارهای تندی علیه رهبران و سیاست‌های داخلی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی سر داده شد، بیش از ۳۷۰۰ نفر بازداشت شدند و کشته شدن دستکم 25 نفر نیز تایید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: