بازداشت این ۲۳ تن پس از آن صورت گرفت که «آمدنیوز» بعد از هشدارهای مکرر به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران برای توقف فعالیتهای مغایر با منافع ملی، برای جلوگیری از وضع تحریمهای بیشتر علیه مردم کشورمان، سند آفند سایبری معاونت سایبری سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به کشور را ترکیه را منتشر کرد.
با انتشار این سند «خیلی محرمانه»، حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران تحت فشار فزاینده سازمانی قرار گرفت تا بتواند منبع خبری «آمدنیوز» را بازداشت کند.
پس از ناتوانی سازمان اطلاعات سپاه در یافتن منبع خبری «آمدنیوز»، سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران (ساحفاسا)، بیست و سه تن از نیروهای کادر مرتبط با این سازمان را بازداشت کرده است.
اتهام این افراد مانند بقیهی بازداشتیها «ارتباط با روحالله زم» روزنامهنگار افشاگر عنوان شده است.
در میان بازداشتیها افرادی چون «محسن خانی»، «مهدی شکری»، «اسماعیل صالحی» (سازمان اطلاعات سپاه)، «مقداد رئوف»، «علی صداقت»، «زهرا مهدوی» و «حمید مهدوی» حضور دارند.
پس از افشای ۶۳ حساب شخصی صادق آملی لاریجانی رئیس قوهی قضائیه در آبانماه سال گذشته و افشای دریافت سودهای کلان مالی توسط «آمدنیوز»، پروندهی ویژهای توسط صادق لاریجانی در حفاظت اطلاعات قوه قضائیه تشکیل شد و شعبه دوم دادسرای رسانه به ریاست بیژن قاسمزاده، برای صدور احکام بازداشت و زندان بیگناهان بسیاری تعیین شد.
در بسیاری از موارد مشاهده شده است افرادی هم که مورد خصومت قضات و بازجویان قرار داشتهاند، تحت عنوان «ارتباط با رسانهها» بازداشت شدهاند و این پرونده مانند «پروژه عنکبوت» (بازداشت روزنامهنگاران مرتبط با بی بی سی)، به محل عقدهگشایی و تسویهحسابهای سیاسی نهادهای امنیتی و مدیران قضایی تبدیل شده است.
به طوریکه چندی قبل حسامالدین آشنا مشاور رسانهای رئیسجمهور اعلام کرد: «پروژهای تعریف کردهاند و با هر کس که دشمنی دارند، او را در این پروژه بازداشت میکنند.»