طی سلسله مطالبی میخواهیم با ابراهیم رئیسی، کاندیدای مورد نظر خامنهای و قاتل هزاران جوان ایرانی بیشتر آشنا شویم. ابتدا به جنایت قوه قضائیه تحت ریاست ابراهیم رئیسی در اعدام پهلوان نوید افکاری میپردازیم. هدف از قضائیه و شخص ابراهیم رئیسی در محاکمه و اعدام نوید، ایجاد فضای رعب و وحشت اجتماعی بود. به خصوص ایجاد ترس و یأس و تردید در میان جوانان برای از بین بردن پتانسیل اعتراضی آنها.
وحید افکاری برادر پهلوان نوید افکاری: «جمعه شب به ما گفتند میخواهند ما را به تهران انتقال بدهند و افزودند که اگر میخواهید، بگویید تا مادرتان بیاد به دیدنتان. ما گفتیم در آن ساعت شب اذیت میشنوند و نیازی نیست و تلفن کافیست». ساعتی بعد مشخص شد که نوید بدون اطلاع قبلی و حتی بدون ابلاغ به وکیل، اعدام شدهاست.
نوید افکاری سنگری متولد سال ۱۳۷۲، از قهرمانان کشتی بود و مقامهای کشوری فراوانی نیز کسب کرده بود. نوید از شرکت کنندگان در اعتراضات مرداد ۱۳۹۷ در شیراز بود. وی به دلیل شرکت در این اعتراضات، دستگیر و به اتهام واهی محاربه و با اتهام ساختگی قتل یک مأمور امنیتی در جریان این اعتراضات، و انبوهی اتهامات دیگر به دو بار اعدام، ۶ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
قاضی دادگاه خطاب به نوید: من هستم که باید مطمئن شوم با خیال راحت طناب دار را به گردنت بیندازم.
اتهام ساختگی قضائیه ابراهیم رئیسی برای نوید، قتل یک مأمور امنیتی در خلال اعتراضات مرداد ۹۷ بود.
در جریان دادگاه، هیچگاه اتهام «قتل مأمور امنیتی»، اثبات نشد. قاضی در پاسخ به نوید که میگوید یک سؤال دارم شروع میکند به توهین و تحقیر نوید. نوید از رئیس دادگاه درخواست نمود تا فیلم دوربین مداربسته مورد ادعای بازپرس، نشاندهنده صحنه قتل، در دادگاه پخش گردد. اما هرگز چنین فیلمی وجود نداشت. دادگاه، صرفأ به منظور محکوم ساختن نوید، به دروغ مدعی وجود چنین فیلمی شده بود.
قاضی دادگاه در پاسخ به نوید که خواستار نمایش فیلم شدهبود، میگوید اینها «تشریفات» است. فیلمی «ضبط نشده». قاضی در مقابل ادامه درخواستهای نوید، قاضی میگوید «من هستم که باید مطمئن شوم تا با خیال راحت طناب دار را به گردنت بیندازم».
در زندان عادلآباد شیراز، نوید و برادرانش وحید و حبیب، بارها بشدت کتک زدهشدند و مورد بدرفتاری و شکنجه قرارگرفتند.
پروندهسازی همراه با شکنجه با الگوی ابراهیم رئیسی برای متهمان
در جزئیات پرونده، اقرار یکی دیگر از متهمان پرونده، مبنای دیگری برای اثبات جرم برادران افکاری بودهاست. اما شخص مذکور پس از آزادی، با شهادتنامه محضری تأکید کرده که اقرار و شهادت او علیه برادران افکاری، که آن هم فقط در آگاهی بوده و نه در محضر دادگاه، زیر شکنجه از او گرفته شده و دروغ است. او حتی اعلام کرد که اولین بار با وحید افکاری در دادگاه ملاقات کردهاست.!
بهیه نامجو، مادر نوید افکاری نیز در مصاحبهای گفت: «آنها پسرانم را شکنجه کردند تا علیه همدیگر شهادت دهند». «وحید تحت همین شکنجهها، دو بار اقدام به خودکشی کردهاست». او تأیید کرد که همسر و دامادش نیز بازداشت شدهاند و پسرانش در یک «دادگاه ناعادلانه» و بدون «هیچ مدرکی» قرار گرفتهاند.
نوید افکاری گفتهبود گزارش پزشک قانونی تأیید کرده که او شکنجه شده و یک شاهد به نام شاهین ناصری او را هنگام شکنجه شدن در اداره آگاهی شیراز دیدهاست. شاهین ناصری درباره شکنجه نوید گفتهبود:
«یک روز در آگاهی در راهرو صدای داد و بیداد و التماس شنیدم. سروان همراهم از من خواست که در راهرو بایستم تا او برگردد. رفت در یک اتاق را باز کرد. من هم از روی کنجکاوی رفتم ببینم چه خبر است. دیدم دو نفر لباس شخصی در یک اتاقی با فحاشی و باتوم و لوله نوید را با بیرحمی تمام کتک میزنند. بهش میگفتند هر چی ما میگیم درسته. چیزهایی که میگیم مینویسی یا نه؟ نوید هم التماس میکرد نزنید، من کاری نکردم. دستهاش هم میآورد روی سرش. یکی از مامورهایی که بعداً فهمیدم اسمش عباسی است همچین کوبید روی دستش که نوید ضجه بلندی زد و از حال رفت.»
شامگاه شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۹، به دستور شخص ابراهیم رئیسی، برنامهای از سیما پخش شد که بنا به گفته گوینده، مضمون «اعترافات» نوید افکاری بود؛ اعترافهایی که نوید افکاری گفتهبود «زیر فشار مداوم شکنجه» از او گرفته شدهبود.
نوید در نامهای نوشته بود: همه اعترافات وی تحت شکنجه روحی و جسمی بوده، از جمله اینکه «روی صورتش پلاستیک کشیده بودند» و او «تا مرز خفگی و مرگ پیش رفته» و در این شرایط «مجبور به اقرار به مطالب ساختگی» شدهاست.
اینها همان روشهای غیر انسانی است که از روز نخست در زندانهای جمهوری اسلامی علیه جوانان معترض اعمال شدهاست. ابراهیم رئیسی به عنوان یکی از اعضای هیئت مرگ در سال ۱۳۶۷ و به عنوان رئیس قوه قضائیه در سالهای اخیر، از متخصصان شکنجه و اعترافگیری از متهمان سیاسی است.
اعدام شقاوتبار نوید بدون دیدار آخر با خانواده
وحید برادر نوید گفته است: «جمعه شب ۲۱شهریور به ما گفتند میخواهند ما را به تهران انتقال بدهند و افزودند که اگر میخواهید، بگویید تا مادرتان بیاد به دیدنتان که ما گفتیم در آن ساعت شب اذیت میشنوند و نیازی نیست و تلفن کافیست».
به دنبال این مکالمات، وحید افکاری به پدرش، حبیب به همسرش و نوید به دیگر برادرشان سعید زنگ زد .
نوید و برادرانش در ساعت ۱۱ شب، در تماس با خانواده گفته بودند که قرار است جابجا شوند. آنها به خانواده اطمینان خاطر داده بودند که خیالشان راحت باشد و همه چیز درست میشود.
وحید افکاری در ادامه روایت خود از آن شب به بستگانش گفته است که نیمه شب ماموران زندان آمدند و گفتند که «وقت رفتن به تهران است. اول نوید را بردند و من منتظر بودم که ما را هم ببرند، حبیب گفت صدای کتک زدن و درگیری میآید که ناگهان من صدای کشیده شدن سکوی صفحه اعدام را شنیدم … و کمی بعد ماموران آمدند و گفتند تسلیت میگوییم، نوید اعدام شد.»
شنبه صبح در حالیکه یکی از برادران افکاری به همراه مهدی محمودیان، روزنامهنگار، از تهران عازم شیراز بودند با هدف گرفتن رضایت از خانواده مقتول، خبر اعدام نوید منتشر شد.
اعلام خبر اعدام نوید افکاری واکنشهای بسیاری را در ایران و خارج از آن برانگیخت. به دلیل شیوه اعلام ناگهانی خبر اعدام و آثار ضرب و جرح بر روی بدن نوید افکاری این شک مطرح شد که وی اعدام نشده و به دلیل شکنجه جان داده است.
بسیاری از منابع گزارش کردند که نوید اعدام نشدهاست بلکه همان شب زیر شکنجه جانباخته و مسئولان قضائیه، به منظور پوشاندن جنایت خود، به دروغ اعلام کردند که نوید را اعدام کردهاند. شواهد بعدی نیز همین روایت را تأیید میکرد. مأموران امنیتی که مستقیم از ابراهیم رئیسی دستور میگرفتند، با شتاب و عجله زیاد، پیکر نوید را حوالی ساعت ۱۰ شب شنبه ۲۲ شهریور، در روستای سنگر از توابع همایجان شهرستان سپیدان استان فارس تحت تدابیر امنیتی و شبانه به خاک سپردند.
بنابر گواهی برخی شاهدان، آنها اجازه یافتند فقط صورت نوید را برای لحظهای ببینند و بنظر میرسید که صورت او آسیب دیده بودهاست.
مطابق عرف معمول در قضائیه، هر فرد محکوم به اعدام مجاز است که قبل از اعدام با خانواده دیدار کند. اما در مورد نوید این امر اتفاق نیفتاد. برعکس در آخرین لحظات، مقامات به نوید و برادرانش ابلاغ کردهبودند که جابجایی در پیش است. همچنین درصورتیکه حکم اعدام در کادر انجام قصاص باشد، خانواده مقتول نیز هنگام اجرای حکم حضور مییابد. اما حکم اعدام نوید شبانه و بدون اطلاع یا حضور خانواده مقتول انجام گرفته بود. همه این شواهد، فرضیه جانباختن نوید زیر شکنجه را تقویت میکرد. اما مأموران برای پوشاندن این جنایت هولناک اعلام کردند که نوید اعدام شدهاست.
به این ترتیب خانواده و دوستان و انبوه کسانی که از نوید حمایت کردهبودند در شوک و اندوه عظیمی قرارگرفتند.
نوید افکاری از قهرمانان کشتی ایران و کارگری گچکار بود که در شیراز سکونت داشت. پرونده بازداشت، اعترافگیری زیر شکنجههای غیرانسانی و اعدام غیرقانونی نوید آیینهای تمام نما از عملکرد ابراهیم رئیسی رئیس قضائیه است. از روی همین یک پرونده میتوان دریافت که ابراهیم رئیسی تا این حد برای منصب ریاستجمهوری مورد اعتماد خامنهای است.