عملیات آدم‌ربایی ماموران جمهوری اسلامی و همدستان آنها در ترکیه سابقه‌ای طولانی دارد

پناهندگان سیاسی و فعالین حقوق بشروخبرنگاران مخالف رژیم دیکتاتوری خامنه ای همیشه در معرض خطر دیپورت ترور و ربایش توسط مزدوران و حقوق بگیران این حکومت پلید هستد . تنها یکی از این نمونه ها آرش شعاع شرق است .

آرش شعاع‌شرق، روزنامه‌نگار مستقل گیلانی، پناهنده‌ی سیاسیِ ثبت شده در سازمان مهاجرت ترکیه و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل که در جریان اعتراضات مردمی دی‌‌ماه ۹۶ در خاک ترکیه مورد ربایش قرار گرفته و به ایران منتقل شداین عضو سابق تحریریه «آمدنیوز»، ابتدا به‌اتهام «افساد فی‌الارض از طریق ارتکاب جرائم گسترده علیه امنیت ملی کشور»، پس از ۹۴ روز بازجویی در انفرادی‌های امنیتی وزارت اطلاعات، به زندان مرکزی رشت (لاکان) منتقل شد و درنهایت به اتهامات: «اقدام علیه امنیت ملی، تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد براندازی نظام، توهین به علی خامنه‌ای، توهین به خمینی و تبلیغ علیه نظام» به ۲۰سال و۵ماه زندان  محکوم شد.

اما برای اولین بار است که دستگیری و محاکمه جاسوسان ایرانی در محافل سیاسی و رسانه‌ای ترکیه حساسیت‌ها و انتقادهایی را برانگیخته است.

دادستانی کل استان وان ترکیه برای ۱۱ متهم پرونده مربوط به ربودن یک نظامی سابق ایران در ترکیه ۳۰ سال حکم زندان درخواست کرد. رسانه‌های ترکیه نوشتند این افراد در عملیات انتقال یک افسر سابق ارتش به ایران نیز دست داشته‌اند.

خبرگزاری آناتولی ترکیه روز چهارشنبه ۱۱ اسفند (دوم مارس) گزارش داد بر اساس کیفرخواست صادر شده از طرف دادستانی استان وان برای ۱۱ نفر از متهمان پرونده مربوط به تلاش ربودن یک نظامی سابق ایرانی ۳۰ سال حکم زندان درخواست شده است.

در این کیفرخواست که توسط شعبه چهار دادگاه کیفری استان وان پذیرفته شده، متهمان به تلاش برای عضویت در سازمان تبهکاری و تلاش برای آدم‌ربایی متهم شده‌اند.

دادستانی استان وان همچنین براساس اظهارات شاکی پرونده اعلام کرده است که متهمان سه بار برای ربودن نظامی سابق ایرانی دست به عملیات زده‌اند.

در سال‌های گذشته نهادهای امنیتی ایران اغلب با کم‌ترین موانع در خاک ترکیه دست به اقدام و از جمله ربودن مخالفان می‌زدند اما در ماه‌های اخیر به ویژه با بهبود مناسبات ترکیه و اسرائیل حساسیت‌ها بر سر آدم‌ربایی و عملیات سازمان اطلاعات ایران در ترکیه بیشتر شده است.

انتقال یک نظامی سابق از ترکیه به ایران

خبرگزاری آناتولی ترکیه در اقدامی بی‌سابقه نام ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی مرتبط با بازداشت‌شدگان را فاش کرد و و نوشت دو تن از جاسوسان ایرانی به نام‌های احسان ساعلام و سنجری از ماموران اطلاعات ایران به نام‌های سیدمهدی حسینی و علی قهرمان حاجی‌آباد دستور گرفته و از سوی آنها هدایت می‌شدند.

رسانه‌های ترکیه با استناد به داده‌های «میت» سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه و پلیس ویژه استانبول که در عملیات شناسایی و بازداشت مظنونان مشارکت داشته، یکی از افرادی را که هدف دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای ربایش و انتقال بوده، «سرهنگ یعقوب حافظ» معرفی کرده‌اند. این افسر سابق ارتش جمهوری اسلامی در شهر دنیزلی سکونت داشته است.

به گزارش آناتولی ساعلام و سنجری برای جلب اعتماد این افسر سابق به او نزدیک می‌شوند و ادعا می‌کنند ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی قصد ربودنش را دارند و آنها می‌توانند او را به کشور دیگری منتقل کنند.

آناتولی نوشته است متهمان این پرونده سرانجام ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ یعقوب حافظ را به بهانه انتقال به یک کشور دیگر از طریق عراق با کمک قاچاقچیان انسان تحویل ماموران امنیتی جمهوری اسلامی داده‌اند.

لو رفتن عملیات ربودن افسر سابق نیروی دریایی

موردی که تیم مظنون به همکاری با نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در جریان آن شناسایی و بازداشت شده، طرح ربودن و انتقال یک افسر سابق نیروی دریایی ایران است که «م. ر» معرفی شده است.

ظاهرا علی قهرمان حاجی‌آباد، مامور اطلاعاتی جمهوری اسلامی همچنین از احسان ساعلام خواسته یک شهروند دیگر ایرانی که «س.گ» خوانده شده و اکتبر سال پیش به ترکیه فرار کرده را ربوده و به ایران منتقل کنند.

اما بعدا این عملیات لو می‌رود و مقامات ترکیه حکم بازداشت دو شهروند ایرانی و ۱۲ شهروند ترکیه‌ای مظنون در این پرونده را صادر می‌کنند و اکنون دادستانی کل استان وان تقاضای ۳۰ سال زندان برای این متهمین کرده است.

 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: