دو سال شکنجه دو نخبه ایرانی در زندان اوین
امروز دوشنبه ۵ اردیبهشت اعلام شد که دو نخبه ایران علی یونسی و امیرحسین مرادی هر کدام به ۱۶ سال زندان محکوم شدند. این دو دانشجوی نخبه ایرانی از دو سال پیش در زندان مخوف ۲۰۹ اوین تحت فشار و شکنجه بودند.
حکم علی یونسی و امیرحسین مرادی دو دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی شریف پس از ۶۰۰ روز بازداشت موقت در دادگاه بدوی صادر شد..
بیدادگاه ضد انقلاب آخوندها در تهران، علی یونسی و امیرحسین مرادی، ۲ دانشجوی نخبه دانشگاه شریف را که از فروردین سال ۹۹ در بازداشت به سر میبرند، در مجموع به ۳۲ سال حبس (هرکدام ۱۶ سال) محکوم کرد.
اتهامهای انتسابی علیه آنان توسط دستگاه فاسد قضائیه، “افساد فی الارض”، “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” و “تبلیغ علیه نظام”، عنوان شده است.
این دو دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی شریف، روز جمعه ۲۲ فروردین ماه ۹۹، توسط عناصر لباس شخصی خامنهای بدون ارائه حکم قضایی، با ضرب و شتم و به صورت جداگانه بازداشت شدند.
علی یونسی، دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و برنده مدال طلای المپیاد جهانی نجوم و امیرحسین مرادی دانشجوی فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری است.
مسظفی نیلی، وکیل این دو دانشجوی نخبه گفت :”امروز وقتی حدود ساعت ۲از دادگاه خارج شدم با روشن کردن تلفن همراه خود، متوجه شدم که خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران به نقل از خبرنگار اجتماعی خود، خبر محکومیت موکل من و میزان محکومیت آنها را منتشر کرده است! در حالی که در این پرونده امنیتی بوده و وکلا بدون حق داشتن یک نسخه از رای، باید به مانند مشقنویسی دوران مدرسه از روی متن رای، رونویسی کنیم و ما و موکلین پرونده تازه از صدور رای مطلع شده بودیم به یکباره، خبرنگار اجتماعی یک خبرگزاری امنیتی جزئیات رای را کامل و صحیح منتشر کرده است. سوال این است که چه کسی این اطلاعات را در اختیار خبرگزاریهای همسو با نهادهای امنیتی قرار میدهد؟ نگه داشتن این دو دانشجوی نخبه در بند امنیتی، دقیقا خواسته وزارت اطلاعات است.”
وی، بیان داشت:”این موارد نشانگر آن است که نهادهای امنیتی در این پرونده چه کرده و چه اتفاقاتی را رقم زدند. امر غیرقانونی دیگری که در این پرونده، همچنان ادامه دارد این که با گذشت بیش از دو سال از بازداشت موقت موکلین، این بازداشت همچنان ادامه داد. این امر، دقیقا خواسته وزارت اطلاعات و نهاد امنیتی است. در گردش کاری هم که برای این بچهها صادر کردند، خواهان این شده بودند که موکلین تا زمان صدور رای قطعی در بند ۲۰۹ نگهداری شوند. درجلسه آخر رسیدگی نیز قاضی پرونده به طور ضمنی اعلام کرد که قرار وثیقه را صادر خواهد کرد اما مشخص نشد چه اتفاقی افتاد که بعد از جلسه و با وجود مراجعات هر روزه وکلا و خانواده تبدیل قرار اتفاق نیفتاد. موکلین ما در شرایط سخت امنیتی نگهداری شده و با چشمبند تردد میکنند.”
نیلی، ادامه داد:”ما شاهد این هستیم که به رغم سخنرانیهای زیبای مسئولین ارشد قوه قضائیه در مورد بحث عدم استفاده از بازداشت موقت و حبسزدایی، در این پرونده رسما قانون – حداکثر مدت بازداشت موقت دو سال است- زیر پا گذاشته شده و آقایان حاضر نیستند این ۲ دانشجوی نخبه را از بند ۲۰۹ به بند عادی منتقل کنند.”
وی در پایان نیز، خاطرنشان کرد:”آقایان مدعی هستند که ما میخواهیم به صلاح بچهها عمل کنیم! این چه صلاحی است که باید این دو جوان را به موجب آن در بدترین شرایط به مدت بیش از ۲ سال در بند امنیتی نگه دارند؟ موکلین ما، بیش از ۲ سال است که در شرایط سخت امنیتی نگهداری شده و با چشمبند تردد میکنند و با افرادی با جرائم مختلف از جمله قاچاق و جرائه مالی در یک سلول بودهاند. با این همه، آقایان باز مدعی هستند که ما به صلاح بچهها فکر میکنیم. قطعا به رای سنگین صادر شده اعتراض خواهیم کرد هر چند امید چندانی به توجه به قانون نداریم.”