وزیر خارجه روسیه با اظهارات خود تلاش اسرائیل را که می خواست از طریق پخش شایعات مسکو  و  تهران را در مقابل هم قرار دهد نقش بر آب کرد.

رسانه های غربی، روز یکشنبه خبر دادند که  روسیه موافقت کرده که به نیروهای ایران و نیروهای  مورد حمایت ایران  در سوریه اجازه ندهد به مرز اسرائیل نزدیک شوند و در درازمدت حتی آنها را در خاک سوریه تحمل هم نکند. رسانه های غربی اعلام کردند که منبع  این ادعائی که رسما تایید نشده یکی از مقامات ارشد امریکائی است، بدون آن که نام و نشانی از او اعلام شود و یا اشاره ای به مقام و منصب او کرده باشند. طبق خبر منتشره از سوی رسانه های غربی قولی که روسیه داده بخشی از یک »Memorandum of Principles« (MOP) ( تفاهم اصولی) است که روز شنبه به امضای نمایندگان امریکا و روسیه و اردن رسیده است. هدف از این توافق نامه که هنوز به مرحله قانونی نرسیده تدارک استقرار یک  آتش کاملا عمومی در سوریه است. روز سه شنبه لاوروف در برابر آژانش خبری ریانوستی گفت که او چنین قولی نداده است.

افزون بر این، لاوروف تاکید کرد که حضور ایران در سوریه «مشروع» است در حالی که فعالیت های نظامی امریکا در سوریه ، اولا «غیرقانونی»  ، ثانیا » بی اثر» است.  وزیر خارجه روسیه با این  اظهارات موضع دولت سوریه را مورد تایید قرار داد.

او  در روز سه شنبه بر این نکته نیز انگشت نهاد و تاکید کرد که حضور نیروهای نظامی امریکا و دیگر کشورها در سوریه بدون کسب اجازه از دولت سوریه صورت گرفته  و «تجاوز» است و «نقض صریح اصول سازمان ملل است» . خواست های اسرائیل از روسیه ترکیبی است از دو خواست که با یکدیگر آمیخته می شوند: خواست نخست اسرائیل آنست که در منطقه ای حائل با عمق 40 تا 50 کیلومتربوجود بیآید، که نه نظامیان ایرانی و نه  واحد های نیروهای همپیمان با آن – بویژه حزب الله لبنان-، هیچکدام اجازه توقف در آن را نداشته باشند.

بخش دوم خواست اسرائیل این است که اگرحضور نیروهای ایران در بخشی از سوریه صورت دائمی پیدا کند اسرائیل علیه آن دست به اقدامات نظامی بزند. آنچه حائز اهمیت ویژه است ایجاد «یک راه ارتباط زمینی میان ایران و لبنان » است که اسرائیل می خواهد مانع ایجاد آن گردد.

یک سخنگوی اسرائیل روز دوشنبه  در واکنش به MOP » توافق اصولی» امریکا، روسیه، اردن  برای آتش بس در سوریه گفت اسرائیل کماکان، اصولا خود را متعهد به رعایت آن نمیداند و  کماکان » حق» خود می داند که فراسوی مرزهای خود ضربات نظامی وارد آورد. با توجه به اطلاعات رسمی، نیروی نظامی اسرائیل در طی سالهای گذشته در حدود 100 بار به مواضع  و  کاروان های تدارکاتی حزب الله  در خاک سوریه حمله کرده است.

در این مدت حتی یک حمله متقابل هم صورت نگرفته است.

همین امر در مورد  حمله های اسرائیل به نیروهای نظامی سوریه نیز صادق است، بدون آن که از جانب نیروهای نظامی سوریه بهانه ای به اسرائیل داده شده باشد.   اسرائیل تا کنون  بارها ادعا کرده که تحمل این حملات، بر اساس توافقی است که بین مسکو و اورشلیم ،  صورت گرفته است. دولت روسیه تا کنون این ادعای اسرائیل را رد نکرده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: