از نتیجه محاکمه حمید نوری راضی‌‌ام

صحبت های مادر عصمت دادخواه و از پرچم داران جنبش #دادخواهی که یازده عزیز خود را در (دهه ۶۰) از دست داده است

#عصمت_وطن‌پرست، از مادران دادخواه حاضر در دادگاه #حمید_نوری، در صحبتهایش در جلسه «در ستایش جنبش دادخواهی» گفت: «اگر جمهوری اسلامی می‌خواهد یک نفر را به تلافی دادگاه حمید نوری بکشد، حمید نوری را آزاد کنید و نگذارید یک نفر دیگر مثل ما بازمانده بشود. ما نتیجه خودمان را از این دادگاه گرفته‌ایم».

«سه تا برادرم؛ محمود وطن‌پرست، علی وطن‌پرست، منوچهر وطن‌پرست. دو تا دخترم؛ جلیله صیادی، اعظم صیادی، دامادم غلام خوشبویی – سه تا برادر کشتند – غلام خوشبویی، ساسان خوشبویی، سیروس خوشبویی، دامادم، کرامت چنگیزی، که بعد از دستگیری نفهمیدیم چی شد. خواهرزاده‌ا‌م، جواد رحمانی ـ بچه یازده ساله ـ بردند کشتند. ای مرگت باد جمهوری اسلامی!»

این سخنان را عصمت وطن‌پرست در ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ مقابل دادگاه حمید نوری، دادیار زندان گوهردشت در دهه شصت، در سوئد به زبان آورد. او که به مادر عصمت مشهور است، از جمله «مادران خاوران» است؛ زنانی که فرزندان یا اعضای خانواده‌شان در دهه شصت خورشیدی با اتهامات سیاسی مختلف به دست جمهوری اسلامی کشته شدند و همواره خواهان پاسخ‌گویی و محاکمه حکومت در قبال این جنایت هستند.

او که اهل شهرستان جهرم است، پس از کشته‌شدن اعضای خانواده‌اش به ناچار ایران را ترک کرد و راهی کشور سوئد شد. مادر عصمت در تمام این سال‌ها صدای دادخواهی‌اش لحظه‌ای خاموش نشده و با وجود غم بزرگ ازدست‌دادن عزیزانش و دوری اجباری از وطن، همچنان دادخواه خون قربانیان جنایات جمهوری اسلامی است. حکومتی که از همان ابتدای روی‌کار‌آمدن از کوچک‌ترین قساوتی نسبت به مخالفان خود فروگذار نکرد.

در تابستان ۱۳۶۷ تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در ایران ـ که از طیف‌های مختلف سیاسی و مذهبی بودند ـ در زندان‌‌های جمهوری اسلامی به طور دسته‌جمعی اعدام شدند. در صورتی که بسیاری از آنان در حال گذراندن حکم حبس خود بودند یا حبس‌شان به پایان رسیده بود و آزاد نشده بودند. حسینعلی منتظری، قائم‌مقام وقت ولی‌فقیه، در کتاب خاطراتش آورده است که پس از صدور فرمان روح‌الله خمینی برای اعدام این زندانیان، ۲۸۰۰ تا ۳۸۰۰ تن از آنان اعدام شدند. البته سازمان عفو بین‌الملل تعداد اعدام‌شدگان را حدود ۵هزار نفر گزارش کرده است و برخی منابع دیگر تعداد این قربانیان را بیش‌تر ذکر می‌کنند.
شهریور سال ۱۳۸۸ عصمت وطن‌پرست به همراه جمعی از خانواده‌های جان‌باختگان دهه شصت به «کارزار تدارک دادگاه بین‌المللی برای رسیدگی به کشتار زندانیان سیاسی در زندان‌های ایران» پیوست. هدف این کارزار علاوه بر درخواست رسیدگی نهاد‌های حقوقی بین‌المللی به وضعیت زندانیان سیاسی و عقیدتی، محاکمه تمامیت جمهوری اسلامی و مقامات دخیل در کشتار زندانیان عقیدتی و سیاسی در دهه شصت بود.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: