فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واکنش به ناآرامی‌های اعتراضی ایران در روزهای اخیر موضعی شبیه به موضع رهبر جمهوری اسلامی اتخاذ کرده است. او در سخنان خود به جریان محمود احمدی‌نژاد هم اشاره کرده است.

سرلشکر محمد علی جعفری روز چهارشنبه (۳ ژانویه/ ۱۳ دی) به خبرگزاری صدا و سیما گفت: «امروز می توانیم بگوییم روز پایان فتنه ۹۶ است». “فتنه ۹۶” عبارتی است که جعفری با آن ناآرامی‌های روزهای اخیر را توصیف کرده است.

به گفته‌ی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مردم با “وجود همه مشکلات در لحظه راه خود را از آشوبگران جدا کردند” و “هر که در وسط صحنه بود در این روزهای آخر همه اغتشاشگر و جیره‌خوار بیگانه بودند”. به ادعای جعفری، در ناآرامی‌های اخیر “بیگانگان” و “فتنه‌گران” دست داشته‌اند.

جعفری مدعی شده است: «علاوه بر ۵ هزار نیرویی که خانم کلینتون اعلام کرد برای ایجاد آشوب و فتنه و ناامنی در ایران آموزش داده‌اند، تعداد قابل‌توجهی دیگر از عوامل ضدانقلاب، سلطنت‌طلب و منافقین داخلی ماموریت یافتند اغتشاش و فتنه را گسترش دهند.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، هم در نخستین واکنش به حرکت‌های اعتراضی روزهای اخیر، آن را به دشمن خارجی نسبت داد.

اشاره به ادعایی درباره اطرافیان محمود احمدی‌نژاد

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به پرسشی پاسخ داده که به نظر می‌رسد به نقش جریان احمدی‌نژاد اشاره دارد. پیش از این ادعاهایی مطرح شده بود مبنی بر این‌که هواداران رئیس دولت‌های نهم و دهم آغازگر اعتراضات در مشهد بوده‌اند.

جعفری در پاسخ به پرسشی درباره “ادعای برخی مسئولان استان خراسان رضوی مبنی بر دخالت جریان منسوب به یکی از مسئولین سابق در آغاز این تجمع و اعتراض در مشهد و برخی مناطق دیگر که در ادامه ازدست رها شد و به اغتشاش و فتنه رسید”، گفته است: «این موضوع با فراخوان یکی از سایت‌هایی صورت گرفت که وابسته به شخصی است که این روزها زبان به مخالفت‌خوانی نسبت به اصل و ارزش‌های نظام گشوده است».

به گفته‌ی جعفری، «نیروهای امنیتی درحال بررسی این مسئله هستند و اگر به دخالت این مسئول سابق برسند قطعا متناسب با وضعیت و درخواست ناجا با او برخورد خواهند کرد».

“پروژه کشته‌سازی”

سردار جعفری اعتراضات اخیر را “اغتشاش” و قربانیان آنها را در راستای “کشته‌سازی” ارزیابی کرده و “کشته‌سازی” را “یکی از برنامه‌های اصلی فتنه‌گران و اربابان آنها” برشمرده است.

فرمانده سپاه همچنین مدعی شده که “آمریکا، صهیونیست‌ها و آل سعود” به داعش [گروه تروریستی “دولت اسلامی”] دستور داده‌اند به ایران وارد شوند و “برخی تیم های پیشروی آنها نیز وارد شده اند تا دست به انفجار و خرابکاری بزنند”.

او “فتنه ۸۸” را سیاسی و با ابعاد وسیع‌تری توصیف کرده، در حالی که به گفته‌ی او “فتنه ۹۶” پراکندگی بیشتری داشته است.

جعفری می‌گوید مجموعه‌ی سپاه در روزهای اخیر تنها در اصفهان، لرستان و همدان “به‌طور محدود” وارد عمل شده، “بیشترین اجتماع شهری در اوج آن تجمعی هزار و پانصد نفری” بوده و “در کل کشور در اوج اغتشاشات حدود ۱۵ هزار نفر” حضور داشته‌اند.

جعفری همچنین تحدید اینترنت و انسداد برخی خدمات مانند تلگرام و اینستاگرام را عامل “کاهش فتنه‌گری‌ها” برشمرده است. او می‌گوید سپاه آماده است “برای عملی کردن اقتصاد مقاومتی” و “عبور از این بحران” به کمک دولت بشتابد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: