تعدادی از نیروهای اداره اطلاعات تهران با همراهی یک روحانی افراطی ، ظهر پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ به نمازخانه اهل سنت منطقه ۱۸ یافت اباد تهران یورش برده و با تهديد وارعاب ،خواستار تعطیلی نمازخانه مذکور شدند .
در همین حال، چند منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر شبکه جهانی کلمه ابراز داشتند که ماموران یاد شده در هنگام یورش به نماز خانه اهل سنت ، نماز گزاران وهمچنین دكتر حافظ محمد پيران، امام جماعت نمازخانه مذکور را تهدید کردند که باید تاشب محل مورد نظر را تخلیه کنند . به گفته این منابع ، آن ها همچنین با الفاظی بسیار تند، به خلفای راشدین اسلام ، توهین کرده و همچنین نمازگزاران حاضر را با الفاظ ناپسند، مورد مخاطب قرار دادند .
همزمان ، فیلم کوتاهی از صحنه یورش نیروهای امنیتی به نماز خانه یاد شده به دست گزارشگر شبکه کلمه رسیده که در آن مشاهده می شود یک معمم به همراه چند نیروی لباس شخصی در کنار ماشین نیروی انتظامی در محل مذکور ، تجمع کرده اند .
در همین ارتباط، گزارش شده بعد از یورش و تهدیدی که در ظهر پنجشنبه رخ داد ، نیروهای امینتی وانتظامی، مجددا، شب ساعت ۱۹ پنجشنبه ۱۱ خرداد به محل نمازخانه برگشته ومانع برگزاری مراسم نمازتروایح نمازگزاران سنی مذهب شدند.
طبق این گزارش ، نمازخانه اهل سنت منطقه ۱۸ یافت آباد تهران که عمدتا نمازگزاران آن ترک های سنی مذهب هستند ، شب گذشته بدون هیچ دلیل موجه ای تعطیل شده وتاکنون هم مسئولین آن موفق با بازگشاییش نشده اند .
. آنگونه که یک منبع آگاه می گوید در مراسم نماز سنت تروایح، که در شب های ماه مبارک رمضان برگزار می شود ، نزدیک به هزار نفر در نمازخانه ياد شده مشارکت می کردند که این موضوع ، یعنی استقبال چشمگیر مردم از نماز ، سبب حساسیت و خشم نیروهای امنیتی شده است .
ممانعت از آیین عبادی مسلمانان اهل سنت در منطقه يافت آباد تهران در حالیست که ترک های سنی مذهب از پیش از انقلاب ۵۷ در ایران ، تاکنون ، مراسم های دینی خود را بدون هیچ گونه تنشی در محل های مختلف برگزار نموده اند . گفته می شود، آن ها محل یاد شده را از سال ١٣٨٥ تاکنون ، اجاره کرده بودند .
تعطیلی نماز خانه مذکور ، بعد از آن صورت می گیرد که هفته گذشته ،یعنی در پنجم خردادماه ، مولانا عبدالحمید امامجمعه زاهدان، تصریح کرد: پیام بنده به مسئولین امر و مردم عزیز شیعه که ما آنها را برادر اسلامی و وطنی خود میدانیم، آن است که برادران اهلسنت خودتان را دریابید، زیرا در بعضی شهرها مسجد ندارند و برخی افراد با تنگنظری و اِعمال سلیقه مانع برگزاری نماز آنان میشوند. ایشان یاد آور شد: برای هیچ نهاد و ارگانی که ادعای مسلمانی دارد شایسته و جایز نیست که مانع برگزاری نماز شیعه یا سنی بشود، زیرا نماز یک مسأله عبادی است و سیاسی نیست.
همچنین، مولانا محمد حسین گرگیج ، امام جمعه اهل سنت آزاد شهر نیز، در همان روز ، گفت : با آغاز ماه مبارک رمضان، نمازهای تروایح برگزار می شود و شهروندان اهل سنت در نقاطی که جمعیت چشمگیری دارند مشکلی در این زمینه ندارند اما در جاهایی که دراقلیت هستند دچار محدودیت هایی می شوند و نمی توانند نماز تراویح را آزادانه برگزار کنند. وی در ادامه افزود: نماز تراویح باید همه جا اقامه شود نه اینکه با رعب و به طور مخفیانه برگزار گردد . او همچنین یادآور شد: ما در دنیا خود را ام القری جهان اسلام معرفی کرده ایم اما اقامه نماز در برخی از نقاط کشور با مشکلاتی مواجه است.
آنگونه که فعالان مذهبی اهل سنت می گویند، بعد از حمایت نکردن نمایندگان طرافدار دولت روحانی از محمد قسیم عثمانی نماینده اهل سنت شهرستان بوکان برای عضویت درهیات رئیسه ی مجلس ، این دومین اقدامی منفی است که جامعه اهل سنت بعد از پیروزی اخیر حسن روحانی درانتخابات ریاست جمهوری با آن مواجه می شوند . به گفته آن ها، این اقدامات در حالیست که طیف های زیادی از جامعه اهل سنت در انتخابات اخیر ریاست جمهوری از حسن روحانی حمایت کرده بودند .
گفتنی است که بر اساس نتایج انتخابات هیأت رئیسهی مجلس که ١٠ خردادماه اعلام شد، هیچ یک از نمایندگان اهل سنّت موفّق به کسب آرای لازم و ورود به هیأترئیسه نشدند.
در این دوره و در حالیکه اکثریت مجلس در اختیار جناح دولت روحانی است، کاندیداهای اهل سنت از عضویت در هیات رئیسه مجلس کنار گذاشته شدند.
محمدقسیم عثمانی، نمایندهی بوکان و رسول خضری، نمایندهی پیرانشهر و سردشت، کاندیداهای اهل سنّت برای تصدّی سه صندلی کارپردازی هیأت رئیسهی مجلس از بین هشت کاندیدا بودند که آرای کافی را کسب نکردند.این در حالیست که در دوره پیش ، محمد قسیم عثمانی جزء هيات رئيسه مجلس انتخاب شده بود .